căutare personalizată

duminică, 28 februarie 2010

Acanthocalycium(2)

Descriere
Acanthocalycium
Plante de talie medie, globulare, cu aspect columnar pe masura ce inainteaza in varsta, originare din Argentina unde se gasesc pe coastele Anzilor pana la altitudini de aproape 3000 m.
Numele genului deriva din limba greaca si are semnificatia “floare acoperita de spini”.
Tubul floral nu este acoperit numai de spini. Este si solzos iar baza lui este acoperitã cu perisori dispusi sub forma unui inel. Aceste caracteristici au fost luate in calcul de Backeberg pentru a diferentia genul Acanthocalycium de Lobivia si Acantholobivia .
Florile, diurne, apar in general la sfarsitul primaverii. Sunt albe, alb – violacee, portocalii sau rosii. Speciile de Acanthocalycium infloresc la varsta de 8-10 ani.
Sunt plante iubitoare de lumina – prefera locurile expuse din plin la soare. Rezistã la temperaturi scazute, in perioada de repaos unele specii fiind nevoite sa suporte, in habitatul natural, chiar -230C .
Genul cuprinde dupa unii autori cca 14 specii cele mai cunoscute fiind A. violaceum,A. glaucum,A. klimpelianum,A. spiniflorum,A. thyonanthum,A. catamarcense.
Dupa Anderson sunt numai 3 specii A. ferrarii, A. klimpelianum si A. spiniflorum,celelalte fiind comasate (A. peitscherianum, A. variiflorum si A. violaceum), trecute la genurile Echinopsis (A. aurantiacum, A. brevispinum, A. catamarcense, A. chionanthum, A. glaucum, A. griseum, A. thionanthum) sau Eriosyce (A. andreaeanum).
Lastaresc foarte rar in mod natural si numai la maturitate. Inmultire prin seminte.
Sunt plante a caror cultura este relativ usoara. Pentru inflorire necesita peste iarna un repaos rece (5 - 100C) si uscat.
Substratul nu necesita componenti speciali dar trebuie sa asigure un bun drenaj.




< Inapoi

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu