căutare personalizată

duminică, 28 februarie 2010

Cum ingrijim cactusii?

  • Cactusii sunt plante care pot imbogati aspectul unei camere sau a unei gradini. Singurile regiuni de pe Pamant unde nu se gasesc cactusi sunt in zone polare si subpolare, iar cele mai multe tipuri de specii de cactusi se gasesc in Mexic.
    Pentru a avea cactusi frumosi si sanatosi nu trebuie decat sa respectam anumite reguli specifice acestor plante.

  • Lumina - este o sursa foarte importanta in cresterea si inflorirea cactusilor de aceea se recomanda ca ghiveciul sa fie pus in apropiere de lumina soarelui, in preajma unei ferestre ar fi un loc ideal. Trebuie sa avem un lucru in vedere, faptul ca prea multa lumina poate fi daunatoare. Lumina solara are acelasi effect asupra cactusilor ca si la oameni. Prea multa lumina intensa poate provoca arsuri, astfel ca este recomandabil ca in astfel de situatii ghiveciul sa fie mutat intr-un loc mai umbros.

  • Apa - Nu trebuie sa uitam ca avem de-a face cu niste plante foarte rezistente, obisnuite cu putina apa, astfel incat udarea lor trebuie facuta rar. Cactusii nu au nevoie de o cantitate mare de apa. Dupa prima etapa de udare a cactusilor trebuie sa asteptam pana ce pamantul din ghiveci se usuca, de abia atunci vom putea sa-i udam din nou. Totodata udarea lor depinde
    mult si de anotimp, de exemplu: daca este vara atunci cactusii vor fi udati mai des deoarece nivelul ridicat de caldura determina evaporarea apei mai repede, iarna in schimb cactusii conserva apa, deci udarea lor se face mult mai rar. Cactusii nu mor din cauza unei cantitati mici de apa, dar apa excesiva poate avea consecint asupra lor.

  • Solul - cactusii se pot adapta la majoritatea tipurilor de pamant. Totusi cel mai potrivit pentru acestia ar fi unul usor si care sa contina mici pietre si nisip in compozitia lui, facandu-l mai poros pentru a permite circulatia apei mai bine. Acest lucru explica prezenta cactusilor si la altitudini de peste 3000 de metri.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu